Pages

Tuesday, 3 January 2012

✫ Jom msuk Kolej ✫ - Sem 2 di KPTM KL ❁❀✿

                      

          Assalamualaikum…ary ni aily nak citer sikit lar pasal detik2 dan debaran pulang ke kolej ni..ary ni x taw lar knp tba2  je  ada feeling camni..maybe da lama cuti kowt..sbnrnte mls nk blik kolej..tp mmndgkan wndunya nk jmpa kwn2 trus smngt nk g klej..lgpown da lama x bljr ni..mcm owg da x de ilmu lar plak..sesi pndftaran course Aily jtuh pada ary rabu bersamaan 4 januari 2012..so nk x nk kna gak g kolej wat pndftrn..Aily keliru lar ngan KPTM ni..MARA blom msuk lg da suwh nk byr yurn pengajian sem 1..mmg x lark an..mne nk cari RM2,700 tu..pe lar,..kalau nk sgt duit tu sbr je lar an..erm x fhm lar..


Ary ni Aily busy giler..taw x knp??? Mcm bese lar bila da abez cuti sem sbuk lar nk kmas brg2 ....ini fact taw!! bkn Aily sowg je yg busy,hmpr semua  pljr2 kolej mhupun mahasiswa-mahasiswi yg bljr di university akan lakukan bende yg sama cam Aily ni..persiapan tu mmg haruslar..spya x kelam-kabut di kemudian ary..so azam Aily untuk pelajaaran sem 2 ni:
1.    Nak dpt pointer 3.50 (dekan) so kna study sungguh2 lar ni..(insyaAllah)
2.    Taw camne nk wat coding kna wat lthn slalu..
3.    Cari umah sewa untk sem 3
4.    Untuk ubah cara  belajar ea2 je tu..
5.    Kalau x fhm kna rjin brtnya at kwan2

Lima je lar kowt..x de idea lar plak nk tlis bnyk2..hhehe..apa yg pntg Aily nk merealisasikan semua azam Aily at ats tu..x salah kalau mncuba kan..pepatah arab juga ada mngatakan “Man Jadda wa Jadda,Wa man Zara’an khosada” mksdnye siapa yg berusaha bersngguh-sggh,dye akn mndpt hasilnye….pergh wndu nk bljar bhasa arb ni..btw,Aily ttp kna gred Course Compter science ni..x taw lar sjk Aily amik course ni rmai plak kwn2 yg nk gak amik course ni..huh,.persaingan skrg smkin rmai..so apa lagi Aily kna wat btul2 dan serius untk stdy dlm course ni..hahhaa..jgn ckp je ,kna wat gak..yg pntg usaha..dsmping berusaha kita kna lar berdoa gak..slpas brusaha,berdoa dlm mlkukan ssuatu kita kna gak bertawakal..redha je dgn ape jua kptsn yg kita bkl trima..jgan gagal je skali kita da pts asa..INGAT!! Allah x suke hamba dye brpts asa..Allah sngaja mnguji kita..sbgai hamba kita kna redha dgn ktntuan yg dttpknNya..mgkin ade hikmah dsebalik ujian yg Allah berikan..

Harapan terakhir Aily untuk sem 2 ni..Semoga Aily dpt mnmpuh sgala cbrn dan dugaan dlm mngejar cita2,Berjaya di dunia dan akhirat..dpt mmperkayakan diri Aily dgn Ilmu..Aily nk sume tu just untk mnggmbirakn parent Aily..skiranya Aily brjaya..Aily gak boleyh djdikan cnth kpd adeq2 Aily yg laen untk brjaya..kalau owg laen leyh wat,x kan lar Aily x leyh wat..ok lar..smpai dsini sahaja Aily nk curhat,..maybe bila da msuk klej,entri ni pasti sepi je..ea lar Aily msti busy an..so happy biler dpt curhat ni..bile ade citer nnti Aily story lg ea..

No comments:

Post a Comment