Pages

Sunday, 27 May 2012

Persiapan menjelang birthday A'an

         
Assalamualaikum.,.erm mesti u all ari tu tertanya-tanya kan  Aily de bagi hadiah ape at A'an??.
btw,firstly Aily bg dye  barangan aksesori kereta..Disebabkan dye seorang penyokong tegar  bola sepak  club MANCHESTER UNITED so Aily beli barangan MU at dye ni..haha..bg semangat skit..mntg-mentang ari tu MU kalah so x pe Aily ttp beri sokongan..haha..
Aily bg headrest pillow at dye..

                        

For the second suprises,x lgkap lar kalau bg present x de kad..so Aily wat kad untuk dye..
Actually,Aily xde lar creative pown..just a simple card..alar bdk kindergaten pown boleh wat lar..
Antara idea Aily untuk mnyiapkan kad bufday:

 Simple sgt  je nih..
kosong je :(
Aily bukak blik so Aily  Outer sikit dpn dye :)
be Creative :)

Bhagian bwah kad :)

antara alatan tulis yg dgunakan :)

Finally siap :)

Dua tu je yg Aily bg at dye..hope A'an suka lar kan.. :) hehe..btw,smpai sini je lar Aily update..ade masa Aily story morry lg ea.. :)

Friday, 25 May 2012

Special Moments 23 May 2012

Assalamualaikum..haloha.. MOOD: Happy, 23 May is my happiest moment spnjang dlm hidup Aily..

                                                  

23th May is Ahmad Farhan birthday
so Aily sgt lar gembira sbb Akhirnya Aily dpt gak celebrate bufday dye..
In The beginning story,Aily rasa Aily xde harapan nk celebrate bufday dye..sbb Aily kna blik seremban pas abis pekse ptg tu..Aily abis paper 22 May,fkir Aily nk blik Seremban 24 May tp perancangan tu x mnjadi..huhu..sedih sgt2.. Hadiah A'an Aily ada letak at dlm beg A'an beserta kad..yg pnting kad yg Aily wat tu Aily wat sendiri..huhu.tp ade sesuatu yg berlaku yg mnyebabkan Aily dpt celebrate bufday A'an ni..Aily percaya setiap perkara yg terjadi ada hikmahnya..
just kita kena bersabar ngan ujian Allah,jgn mudah nk berputus asa..plig pnting ialah Doa..

Taw x,Aily celebrate bufday A'an at ne? Of course lar at MCD Taman Dagang..alar tmpat yg selalu kitowg  lpak   tu..Yg specialnya,parent Aily pown smbut bufday A'an ni..so A'an da brknln lar ngan parent Aily..parent Aily da restu hbgn kitowg ni..hehe..ni semua berkat usaha A'an gak sbb dye buat baik dkt parent Aily..dye tolong family Aily saat Aily da x boleh nk brfikir waras..dye mngeluarkan Idea dye untuk mngatasi masalah tu..Idea dye boleh dtrima pakai sbb keadaan time tu mmg terdesak sgt..Aily terharu ngan dye sbb dye boleh tlg family Aily.. :'( Aily bertuah dpt A'an ni sbb dye mngambil berat tntg Family Aily,caring,semua nya ade lar pada dye..mmg Perfect lar attitude dye..

Disebabkan dye da tlg family Aily,so ayah tlh blnje dye mkn MCD  smbil celebrate bufday dye..hehe..pling x dsangka time ngah On the way nk blik seremban ni, A'an boleh lg mesej ngan ayah..amboi!! blum apa-apa lagi da bermesej-mesej..bahaya ni kalau Aily x bljr ke at kolej,mau direportnya at ayah  bahaya ni!! so be careful ea Aily (remind me)


haha..ni lar dye kalau dpt pakwe yg pndai ambik aty owg tua kita ni..hehe..btw,ok lar kan..sekurg-kurgnya  dye mghormati parent kita sepertimana dye hormat parent dye..saya tbik springg  lar at awak!!! Tahniah di atas usaha anda sendiri..hehe

so,End of the story,hubungan yg direstui oleh ibubapa adalah lebih baik dan mulia..xpayah lar nk sorok bagai,lambt-laun parent kita akan taw gak..so awak Ahmad Farhan,pas ni if nk kuar ngan Aily kna mnx permision from my parent dulu ea..hehe..mhon  berkat lar katakan..

SELAMAT HARI LAHIR AHMAD FARHAN YANG KE 19 TAHUN
HOPE U BE MINE FOREVER UNTIL JANNAH
I LOVE U SO MUCH

Sunday, 20 May 2012

✿ SMS vs TOPUP ✿



Assalamualaikum..
___________________________________________________________________


           


Actually,Aily nk story morry skit about SMS & TOPUP..btw,hari ni Aily nk curhat at blog ni..biar penuh lar entry Aily ngan citer-citer sedih,gembira,marah,bosan & so on lar..hehe..SMS?? semua owg mesti selalu berSMS kan..bila da syok berSMS pernah x terjadi at kowg tiba-tiba je kredit kowg abis?? pastu msti  kowg tension kan sbb x dpt nk reply Message..haaa,ni ceq nk habaq mai..Semalam mmg ceq tension..Elok-elok ngah syok bermesej ngan A'an then plik lar nape "Message not send" ni..check baki sat, tu dye ceq nk habaq mai  baki kredit ceq tggl RM 0.00 sen.bangga x??huh  >.<   last-last wat call me back  at A'an supaya dye call Aily..Rupenye A'an da agk da kredit Aily da hbs..haishhh taw-taw plak dye ni..

Hurm,btw Aily ni pengguna Maxis..nak ke number phone??? x pyh lar,hehe. =,=' mcm Aily ni kalau nk topup kena sikit-sikit..kalau sekali bnyk Aily isi mmg cepat je habis topup..so Aily selalu amek insentif supaya had Aily topup mesti bwh RM 10..pling Aily selalu topup RM 5 lar..bkn nk save ke pe,tp tu lar Isi bnyk-bnyk pown dlm sehari abis gak kan..hehe..nak guna SOS topup  ..x nak lar..nanti kena byr RM 2.50, bagi pnjam RM 2.00 je.so better Aily g je topup..nak topup tp Aily malas pulak nk kuar..kan senang kalau kedai Topup at depan umah je..nmpk beno malasnye 

Disebabkan Aily x topup A'an da fkir bukan-bukan..huhu..sodih aty den ni ha..x taw den nak kobar ekh..hanya sonyap je lar..tp Actually Aily wndu nak mesej ngan A'an..huhu..baru sehari x mesej tu..so Aily bertekad esok Aily nk g topup lar..hehe..Topup-topup nape ekau ni cepat abes??..den nak guno ni ha..ponting x ponting laen cito asalkan den cerio..hehe..lopeh ni den nak beli simcard Celcom plak lar..btw A'an pown ade no celcom..kalau abis kredit at  no maxis,boleh guna  guna no celcom plak..tp,kalau dua-dua abis camne plak??? LU PIKIR LAR SENDIRI.. pnjm jat tagline Nabil..
hehe..for me dua-dua ni pntg dlm khdupan seharian..X TOPUP  X pat lar SMS..so no choice,Aily kena gak topup..ok lar smpai disini aje lar..Aily da ngantuk sgt ni..huhu..k lar..bye,Sweetdreamzzz n gudnitezzz..Love u muahhh!!!

/\/\
.||.||.

**********[L][A][I][L][Y] [] [F][A][R][H][A][N] [F][O][R][E][V][E][R]**********

Saturday, 19 May 2012

Sadness,Go away!!!

Assalamualaikum..
===========================================================
Sumpah ari ni Aily sedih sgt..apa yg Aily rancang semua x mnjadi..I felt Down skrg xtaw nape..
23 May Aily da rncang elok-elok nk smbut bufday ngan A'an..tp sayang sekali sbb Aily x dapat nak raikan bufday dye..huhu..terasa kecewa sgt sbb x pat nk smbut ngan dye..Aily trpksa akur untuk mngcancelkan nak smbut bufday A'an..kalau boleh Aily nk sgt smbut bufday dye 23 may ni..tp x leyh.Aily kena blik seremban..

Fikir nk blik seremban ni A'an yg antr,tp ayh Aily yg amek..so nk x nak akur gak lar,..tkut nk mlwn owg tua..Aily da bgtaw at a'an hal ni..da semestinya dye merasa kecewa,sedih sbb makwe dye xde at sisi semasa bufday dye..spttnya Aily kna ade skali,ni x just kwn-kwn Aily je smbut bufday dye..serupa mcm x yah ade makwe kan..mmg sumpah sedih giler x pat join nk smbut bufday dye..no suprise time bufday dye..huhu..

Maafkan Aily ea..Cinta kitowg da jd mcm cinta terhalang pula..huhu..ape yg pentg Aily nk wish at A'an "Selamat menyambut Hari Lahir yg ke 19 taun" semoga pnjang umur n dimurahkan rezeki,..Aily hnya dpt mndoakan supaya A'an sht sejahtera,djauhi dari segala kejahatan manusia,djauhi drpd segala penyakit berbahaya dan semoga A'an sentiasa gembira..

Hanya Allah sahaja yg taw perasaan sedih Aily ketika ni..semua perasaan bercampur baur..hhuhu..Aily cuma beranggapan bahawa ni salah satu ujian Allah untuk mnguji sejauh mana kesetian antara kami berduaa..ni lar cabarannye bila bercinta jarak jauh..Aily pasti Aily akan sentiasa merindui A'an..Aily akan rndu gelak tawa A'an,Aily akn wndu lawak A'an,..Aily taw A'an sentiasa wat lawak untuk lihat aily gembira,bahagia kan??? A'an taw Aily suka gelak-gelak,Aily suka ketawa..di waktu Aily susah,A'an selalu tolong Aily kan,A'an selalu ada..huhu..(airmata da bergelinangan so x dpt nk wat pe dah)
ok lar..sumpah Aily x pat nk teruskan lagi..sumpah aty Aily sedih n kecewa sgt-sgt..
I LOVE U A'an..Aily sayang A'an smpai bile-bile..

Walaupun jauh, saya tetap SETIA dengan awak.

Walaupun jauh, HATI saya tetap pada awak.

Walaupun jauh, saya akan tetap TUNGGU awak.

Walaupun jauh, saya tak pernah berhenti CINTA kan awak.

Walaupun jauh, saya sentiasa RINDU kan awak.

Walaupun jauh, awak sentiasa ADA di HATI saya

# Kekecewaan terlalu pahit untuk ditelan , terlalu payah untuk dilupakan namun dalam cinta pasti akan merasai kecewa dan dikecewakan walau bukan itu matlamat dalam setiap percintaan.. 

 L V E U H M A D A R HAN

**********************************************************************************

Wednesday, 16 May 2012

☎ Berskyping with Ahmad Farhan ☎

Assalamualaikum
____________________________________________________________________

Hari ni Aily nk bercerita sikit tntg Happy story at u alls ni..hehe.. gosip-gosip liar sikit.. ary ni Aily dpt gak SKYPE ngan A'an ni..hehe..fikir dye nk blik umah sewa..tp dye x jadi blik..tu satu berita yg mnggembirakan Aily..hehe..boleh Skype ary-ary.. x kira lar kowng nk kata Aily gedik ke pe..yg pntg hati Aily senang..kalau x suka xpe lar..x yah baca story Aily ni.. marah pulak Aily ni kan...hehehe..tp kesian at dye..taw x skrang ni dye duk umah sowg-sowg je..waktu siang abg dye g keje..xde siape nk wat sarapan,lunch,dinner..If ade abg dye msti abg dye tmn dye mkn..tp abg dye keje, mlm baru blik..so dye berdikari lar selama parent dye x de at umah..akq and parent dye g Terengganu..tp A'an cakap family dye blik dri Terengganu mlm esok..mesti esok dye seronok dpt jumpa ngan parent dye.. :)

Ary ni skype mmg lar skype..tp Aily ade keje skit..so x berapa skype sgt lar..Last minutes miss bgtaw kalau nak tmbah carry mark untuk subjek OOP II kitowg kena hantr Lab Task..Aily at seremban xkan lar nk g KL blik..mmg Aily mmerlukan markh tu..lg-lg Aily bukan pandai pown subjek tu..so,diatas bantuan kwan sekelas dpt lar Aily nk completekan lab task tu..tp Thanks to A'an sbb dye olah blik Lab Task tu..nnti dye yg antrkan untuk Aily..huhu..terharunya bila dye sanggup wat kan untuk Aily sekali.. :'(

Taw x semasa Aily skype saje Aily Printscreen kegiatan kitowg semasa skype ni..haha..jgn marah ea A'an..hehe..

Take 1: :)



Take 2: terlebih senyum plak :)

Take 3: muka masam :(

Take 4:senyum :)

haha..amacam,confirm jap lg dye marah Aily ni..hihi..btw.dye suka usha-usha blog Aily ni..hehe..Saya Sayang Awak Ahmad Farhan..btw,thanks for  ary-ary mmbuatkan Aily rasa gembira...sweet lar awak ni..hehe
Esok kalau boleh kita on9 skype lg ea..x puas nk berborak-borak ngan awak..hihih..hehe..disaat Aily ngah mengupdate blog ni,A'an mesej lar plak..hehe.Aily saje tipu at dye yg Aily ngah mkn..padahal Aily ngah berdating ngan blog Aily ni..hehe..minx maaf ea A'an..  Aily trpaksa berbohong..dye pown skrg ni at kdai mkn..so blik nnti confirm dye on9..sian dye Dinner sowg-sowang...btw,,Aily hanya dpt teman melalui mesej-mesej je.. ok lar,smpai sini je Aily nk berceloteh..mane x nye,adeq sbuk nk main game at lappy  ni..hurm pe lar..time to OUT..next time I will see u again my lovely diaries.. :) take care ea..hehe

Yang Ikhlas Menaip;
Aily 

##################################################################

Tuesday, 15 May 2012

☎ BerSKYPING ☎

Assalamualaikum      
```````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
ape nak wat ekh time cuti seminggu ni??..Actually,Aily dlm exam ,tp ada gap seminggu plak..nak study punye lar malas..da lar subjek tu tough..susah gak lar..dlm bnyk-bnyk subjek..ni lar subjek yg pling Aily krg mnt..OBJECT ORIENTED PROGRAMMING II..ni smbungan sbjek sem lepas..hurm..sem lepas Aily PASS subjek ni..x taw lar sem ni Aily pass ke x..tkut gak kalau repeat..

so,Ahmad Farhan a.k.a. A'an kena lar ajar Aily subjek ni ea..x lupa gak kepada  kwn Aily yg satu-satunya pling pndai dlm subjek ni please ajar Aily..taw x sem lpas dye lar yg ajar Aily wat OOP ni..dye mmg pndai lar dalam sbjek ni..Meh Aily perkenalkan..nama dye ELMI FADZIMAH..dye skrg stay lagi at SECTION 14.. sekelas ngan pakwe dye..Elmi ngan Iskandar ni memang terer oop taw..ape-ape yg x fhm,kitowg rujuk je at dyeowg ni.. hehe

Perancangan awal Aily,Aily rasa nak BERSKYPE ngan A'an stiap pagi..tp taw kan kalau da syok tido confirm pagi tu x bgn..mcm pagi td,Semalam da janji ngan A'an nk skype pagi-pagi..tgok-tgok Aily lmbt bgn..hurm sian A'an tggu Aily..huhu.Maaf ea A'an..Btw,mmg Aily serba salah ngan dye..Aily taw mesti dye marah kan..sebab Aily tggu je dye msj Aily..tp,dye x mesej pown..huuuhu..dlm kul 3 lbyh Aily yg mula antr mesej..tp dye x reply pown..trsgtlar sedih..hurm nk dkt kul 4 Aily try to call dye,..tp dye x angkat..so,Aily x taw nk wat pe dah..nak call bnyk kali sure dye x angkt..

Then, ape yg mnggembirakan Aily  when Sony Ericsson Aily berdering lagu Seize The Day by Avenged Sevenfold..Aily taw da sape mesej Aily tu..hehe..A'an reply msej Aily then he say sorry sbb x angkt call tadi..rupenye dye ngah masak  maggi at dapur..pas tu kitowg mesej-mesej smpai lar kredit Aily da abis..time ni lar plak kredit aily nk abis..huhu..x pat mesej dye..Aily fkir mlm ni nk g kdai untuk beli topup..Aily nk mesej ngan A'an..Aily rindu at A'an..

Aily rasa plan nk BERSKYPING tu x jadilar..sebab A'an nk balik umah sewa dye..bila da balik umah sewa dye confirm lar dye x On9..hurm.seminggu x pat tgok muka dye,apatah lagi dgr celoteh dye..A'an ni actually dye seorang yg manja..sometimes dye gemar wat lawak,tu yg wat Aily wndu at dye tu,..huhu..erm x pe lar..next time kita skype lg.. :)

ok lar,cukuplah tu Aily nk meluahkan rasa at diari maya ni..da nk dkt maghrib dah,..next time if Aily rjin & ade masa,Aily akan update entry ni ngan cerita-cerita Aily..hehe..k lar bye Cerita Dunia mayaku..

================================================================