Pages

Friday, 27 January 2012

♛ Cerita ari Jumaat ☂

Assalamualaikum..

Hari jumaat hari penghulu segala hari..btw, mmg stiap ary jumaat mnjd rutin kpd Laily n Dila untk plg ke Seremban slpas class…hurm,smlm (ary jumaat) pg2 lg da kna mrh ngan A’an.. :’( huhu..sbb dye tggu Aily lama sgt at siswi tu..jnji ngan dye mmg kul 9..tp slh laily gak sbb x tpati jnji..hurm ea lar time tu laily bz sgt nk kmas2 brg2,bsuh bju,sidai bju..mmg sume bnde nk settlekan sblom balik..fkir smpat lar,tp trnyata mmg x sempat lar..kul 9.1o pg bru Aily siap wat bende tu sume..tu yg A’an mrh tu..sowy A’an sbb wat awk tggu saya lama sgt…nk x nk kna lar pjuk A’an..dlm kereta muka dye siyes je..so Aily x taw da nk wat pe..bla tnye marah ke x??? jwpn dye same je kata x mrh..tp pdahal muka x snyum lgsg..tp Aily taw dye mmg mrh time tu..

Da smpai kolej tu mood dye ok lar skit..pg2 lagi da online at makmal umum tu…hehhe..fkir sblom A’an msuk class n k ajk dye breakfast dulu..tp mmndgkan da lmbt sgt..so  x jd lar nk breakfast dulu..smbil2 tu tggu dila gak lar..hehheh..bila dyeowg g class apalagi Aily forever alone lar..ksian an..hehhe..dlm kul 12 tu  class dye pown da abis..so nk g lunch lar ni..nk g lunch dulu,dila plak ngah d.load IDM tu..atas bntuan Fadhli gak..tp x mmbri hasil apa2 stkt ni..haha..so smpat lar gak Aily snap pic ngan A’an..



            

       Heheh..bese lar tu kalau da pkai bju sama off course lar nk snap pic..btw ade lg satu ni..hehe..


        Erm smpai ptg gak lar tggu dila n A’an abis class..hehhe..btw,A’an antr Aily n Dila at TBS..hihi..thanks A’an..thans sbb selalu antr ngan amek Aily at TBS..hehehe..erm msti  pnt an antr kitowg???heheh :) sampai je at TBS owg x rmai cam masa nk blik cti raya cina tu..kitowg naek bas yg last trip..kul 7.30 gak lar,,,so kna lar tggu smpai bas dtg..bila bas da dtg..fuh!!! lega bole agk da smpai umah mesti awal..malangnya smpai je at Terminal One Seremban bas ke Taman Tasik Jaya plak x de..so kna tggu..smpai kul 10 gak ..mmg blik lmbt lar..da pnt sbb mnunggu..online jap..tbe2 je line x de..sedyh!!!!hihihi..hurm k lar..smpai sini  je Aily nk beralkisah..hihihi..I’m rushing right now!!!

Thursday, 26 January 2012

【ツ】 Kisah Birthday Aily yg ke 19 taun


Assalamualaikum..
Da berapa ary da Aily x curhat at blog ni..btw,Aily nk citer skit  lar sempena Birthday Aily pd 25 jan 2012..hehhe..mmg best lar..first wish birthday,of course lar Farah Azyra n Dyla..hahhah..pdhal blom kul 12 lg da wish da..btw smngt nk jd owg first wish birthday  tu  pntg..hihih..thanks taw kowang berdua..after kul 12 tu rmai lar yg wish an..hehheh..da lar dpt call free (hadiah ary jd dri maxis..) haha..apa lagi mmg sakan lar bergayut..especially Dyla..bkn maen lama dye gayut ngan Mirul dye tu..taw lar wndu x jmpe pkwe dye tu…hehe..

Fkir malam tu nk gayut ngan A’an..tp dye da tdo lar..sbnrnye Aily tido awal da  sbb time tu Aily dmm +batuk+ selsema..semua ada lar,complete plbgai pnykit ada..erm pg tu bru lard pt mesej drpd A’an..Dye wish birthday…hehhee..mmg perasaan suka tu mmg ada lar…mana x nye pkwe sndiri yg wish birthday!! :)  so memang smgt lar nk g kolej time tu..heheh..msuk je class computing math tbe je Fathi n Yana wish birthday..hehe..mmg best lar..semntra tggu lecturer smpai smpat lg gyut ngan A’an..taw x?? Aily gyut ngan A’an smpai abis bateri taw…hahha..then lost cntact jap..so redha je lar..smpai ke ary ni phone Aily da x bole bka lg…phone tu mmg nk kna bling dap own..buang dlm tong smph pown boleh..

Apa yg pling Aily suka time tu..abis je class computing math,semua lecturer yg ade sbjek ari ni semua dbtalkan..so x de class lar..satu klas je ary ni..haha..mmg bnyk lar spent time ngan A’an..smpai ptg gak lar spent time ngan A’an..Mlm tu A’an ajk Aily g MCD untk celebrate birthday Aily..so g je lar an..x kan lar x nk g..hehhe..mlm tu Aily blnja A’an mkn prosperity burger..hehe..smpai mrah mata dye tahan pedas black pepper tu..erm A’an plak blikan sepotong kek drpd secret recipe..mmg mnis giler kek tu..hhahah..owg dlm MCD tu asyk pndg je kitowg mkn MCD,..fkir ktowg dak skolah lg ke??Sorry to say NO!!hehehe..
Taw x mlm tu A’an bg present birthday ..hehhe suka sgt..ni pic dye:
Thanks A'an sbb bg Aily ni..mmg comel bear tu!!    


Tgok muka tu muka happy je..heheh..mne x nye blik2 excited nk bkak present..tp sblom bka present  Aily baca kad yg A’an bg tu..perghh,mmg terharu giler..tu yg cpt je call A’an tu..hihiih..skali lg Aily nk ucap trima ksih kpd A’an  serta kwn2 yg x abis2 wish n mndoakan laily an..hhihii.
Sehari slpas birthday Aily,Aily dpt present lg dri A’an..hurm kali ni A’an bg ferrero rocher plak…sempena da 2 bln kami couple..stkt ni Alhmdulillah kami baik2 lg..walaupown slh fhm tu mmg ada lar gak..tp msing2 bertolak ansur so x de lar salah fhm tu mnjd msalah besar..heheh..bese lar tu..

brgmbr ngan present yg A'an bg..trima kasih A'an!!!

koleksi present dripd A'an..

Hope hbgn kitowg akn kekal sampai bila2…Amin..ok lar Stkt ni je lar Aily nk kongsi crita Aily smpena Birthday yg ke 19 taun ni.. HaPpY bIrThDaY AiLy!!
                                                         

Friday, 20 January 2012

❤✫ KuInginKamuTahuSemuaTentangItu♥✿


"Aku bukanlah seorang gadis yang cerewet dalam memilih pasangan hidup.. Siapalah diriku ini untuk memilih berlian sedangkan aku hanya sebutir pasir yang wujud di mana-mana.. 
Tetapi aku juga punyai keinginan seperti gadis lain, dilamar lelaki yang bakal dinobat sebagai ahli syurga, memimpinku ke arah tuju yang satu.. Bukan rupa yang ku impikan, bukan harta yang ku inginkan.. 
Tetapi sandaran AGAMA yang ada dalam dirimu yang ku perlukan.. Aku akan berasa amat bertuah andai dapat menjadi tiang seri ataupun sandaran perjuanganmu.. 

Andainya kamu adalah jodohku yang tertulis di Luh Mahfuz, Allah pasti mencampakkan rasa kasih di dalam hatiku, jua hatimu kali pertama kita berpandangan kelak.. Bahagia itu pasti menjadi milik kita, itu janji Allah..

Aku sayang kamu kerana Allah..."
♥♥


#Murahkan senyum mu dan jangan suka marah, Jadilah orang yang banyak memberi manfaat pada orang lain, bukan orang yang banyak mendatangkan mudharat. Jangan tertawa tanpa ada sesuatu yang menakjubkan, jangan mencela orang-orang bersalah karena salah mereka, dan selalu mengislah karena kesalahanmu

(◕‿◕) Kepulangan sempena Hari Raya Cina



Assalamualaikum,


Horray!!untunglar setiap jumaat x de class an..well,cam bese ary jumaat  mmg Aily sdh ditakdirkan untuk tdk perlu hadir ke kolej Kptm..so  apa lagi keje Aily..Asyk tido je taw..sempena nk cuti raya cina ni Aily dpt cuti 4 ary..erm lama kan..ary ni  my lovely A’an nk antr Aily at TBS..x kan nk tolak plak ,lgpown ary jumaat ssh nk jmpa dye at kolej..ea lar  ary jumaat an Aily x de class.. :(  so time ni lar nk spent masa skit..walaupown sekejap  je  an..

A’an ambik aily at siswi dlm kul 5..jlan mmg jem lar..ea lar ary jumaat owg blik dari keje,.tmbhn pula da nk cuti raya cina ni..mmg rmai lar owg nk blik kmpg an..sabar je lar..walaupown jem at jln  A’an  ttp sbr n cool je dye..I’m so appreciate with him..da lar  ujan lbt  time tu..smpai at TBS dlm kul 6 gak lar..btw,thanks A’an sbb antr Aily at Tbs..pas antr Aily  at TBS, A’an  g plak amek ayah n kakak dye at stesen LRT seri petaling..tp Aily x taw at mne an..

Sampai je at  TBS confirm lar an Aily nk g at kaunter untuk bli tiket..malangnya,tiket da sold out..da abis lar plak..nk x nk kna lar naek train..so tnpa mmbuang masa,Aily g ke kaunter ktm tuk beli tiket ke Seremban..mmg rmai owg time tu..mmg x lar bila trn je at tgga bwh tu tgk da rmai owg tggu train..train yg pertama Aily n Dila x nk naek..sbb rmai owg kowt..da tub rebut plak owg nk naek..so Aily bg chance lar.. mlas nk naek kalau da keadaan cam tu..train kedua  mmg Aily ngan dila kna naek gak lar..tkut plak nnti smpai at seremban bas da x de..so mula2  tu mmg asyk kna hmpit je..skit mmg lar..tp x pe..smgt nk blik  pnya pasal..redha je lar..dalam train tu mcm2 bnyi ade..ade bnyi lgu2 ..maybe nk hlg bowink kowt..tp mcm dye sowg je ade phone ..hihih  dgr owg bersembg lar..pling kesian dgr baby mngis lar..maybe  baby  tu  pnas n berpeluh kowt..mmg ksian btul..erm tu lar mcm2 bnyi ade bila naek train coach wanita..

Trun je dri train,Aily n Dila trus je g at terminal 1..bkn maen lama lgi tggu bas..bila da naek bas plak x grk2..pakcik tu saje nk pnuhkan pnumpang.hurm tp x pe..jrk rumah pown da smkin hmpir..Alhamdulillah dlm kul 10 lbyh gak lar Aily smpai umah ..hehhe..k lar,serba sikit aily kongsi citer..hihi.. :)bye assalamualaikum!!

Thursday, 19 January 2012

✫ Suka Duka di KPTM KL (✿◠‿◠)

Snap pic with u at public lab!!!
Kirimkanlah dia untukku..
Dia yang menenangkan hatiku..
Dia yang selalu menjaga keimananku..
Dia yang selalu mengingatkan solat kepadaku..
Dia yang selalu mengajariku bagaimana aku harus bersabar..
Dia yang membuatku menangis karena takut kepada-Mu..
Menjaga Agama-Mu..
Dia yang selalu berdoa untuk keluarganya..
Dia yang selalu taat kepada ayah ibunya.,..
Dia yang tak pernah meninggalkan sholat..
Dia yang selalu berbicara sopan..
Dia yang selalu bijaksana..

Bantu hamba ya Allah..
Bantu hamba untuk menjadi wanita yang jauh lebih baik..
Wanita yang menjadi pilihan..
Wanita yang selalu memberikan keteduhan..
Karena aku menginginkan kebaikan..
hanya untuk-Mu dan hanya di jalan-Mu..
Jauhkan hamba dari segala sifat yang buruk ya Allah..Aamiin..

Assalamualaikum,hye diari mayaku..hihi :) erm ari ni Aily nk citer skit tntg apa yg berlaku di kolej ari ni..erm ary ni Aily rasa suka + duka..haishh mcm2 hal kan..bese lar  tu..kisah suka yg berlaku ary ni nk taw x???erm ary ni Aily snap pic ngan dye lg..hihi..setiap ary snap pic ni..da mcm hot  couple lar  plak at KPTM KL ni..hhahahah bajet je..erm time cam ni lar best an..

Kisah duka ary ni plak ,bila da msuk time ptg tu,…fkir nk g  pusing KL ptg ni…tp x jadilar..hehe..ptg tu plak ade problem skit..sbb time tu Aily mrajuk..heheh..sensitif  sgt  lar katakan..pnt dye nk pjuk Aily..sowy A’an..hehhe..erm ea lar Aily x boleyh lar ngan statement tu..taw x Aily smpai mngis dpn dye…ngan dye skali da nk nangis..hurm cinta pnya pasal…hehehe..pas tu dye cdg nk antr Aily blik siswi..so Aily ikut je lar…hehee..so blik tu Aily mmg mngs lar…hehe..erm tp mlm tu da ok da..hihihih.k lar  smpai sini je Aily nk curhat..bye assalamualaikum

✿ Jika mencintai itu indah kenapa harus ada air mata ✿ Jika mencintai itu menyakitkan kenapa juga ada tawa yang terhias ✿ dimanakah letak kasih sayang jika tiada keikhlasan ✿ dimana letak kehidupan jika tiada perasaan ✿ cinta tanpa iman tak lebih seperti pengkhianat rasa ✿ cinta tanpa taqwa adalah awal dari sebuah kehancuran ✿ waspadai cinta kerana ada cinta yang membutakan mata hati ✿ tiada satupun cinta yg abadi kecuali cinta kepada Maha Pencipta selau banyak sayang dan cinta kerana Allah dariku.. :)